En de winnaars van Het Fitste Bedrijf zijn…

Dinsdag sloot de wedstrijd ‘Het Fitste Bedrijf’ van Vlaanderen officieel af met een zinderende slotshow. De deelnemende bedrijven werkten gedurende 12 weken aan een gezonde levensstijl. Gymna België boekte in deze periode de grootste vooruitgang van alle Limburgse deelnemers. In Vlaams-Brabant gaat Veolia uit Tienen met de prijzen aan de haal. In Antwerpen werd de wedstrijd gewonnen door Altrex. Galloo uit Menen veroverde dan weer de titel in Oost-en West-Vlaanderen. In de Overkoepelende Vlaamse competitie Haalde Altrex de trofee binnen voor de categorie onder de 15 deelnemers en mocht Veolia zich kronen tot de winnaar van de grotere bedrijven. Deze zeven mogen zich een jaar lang ‘Het Fitste Bedrijf’ noemen. Kris Lambert (Veolia) werd ook nog eens ‘De Fitste CEO’s’. Ten slotte werd Ward Vandeperre (Ortec) ‘Snelste loper’, Benny De Graeve (SDE) ‘Beste fietser’ en Michaël Schellekens (Intervest) ‘Snelste wandelaar’. 

Dinsdag kende de bedrijvencompetitie ‘Het Fitste Bedrijf’ haar ontknoping. In de hoop met een award huiswaarts te keren, verzamelden alle deelnemende bedrijven in Vilvoorde.

Provinciale winnaars en Vlaamse winnaars

De felbegeerde titel van ‘Het Fitste Bedrijf’ gaat naar de bedrijven die gedurende 12 weken de grootste vooruitgang geboekt hebben. Daarbij werd rekening gehouden met de provincie waarin de bedrijven gelegen zijn en hun omvang, weet organisator Wouter Goris: “Gymna België boekte in deze periode de grootste vooruitgang van alle Limburgse deelnemers. In Vlaams-Brabant gaat Veolia uit Tienen met de prijzen aan de haal. In Antwerpen werd de wedstrijd gewonnen door Altrex. Galloo uit Menen veroverde dan weer de titel in Oost-en West-Vlaanderen. In de Overkoepelende Vlaamse competitie haalde Altrex de trofee binnen voor de categorie onder de 15 deelnemers en mocht Veolia zich kronen tot de winnaar van de grotere bedrijven. Deze zeven mogen zich een jaar lang ‘Het Fitste Bedrijf’ noemen. Kris Lambert (Veolia) werd ook nog eens ‘De Fitste CEO’s’. Ten slotte werd Ward Vandeperre (Ortec) ‘Snelste loper’, Benny De Graeve (SDE) ‘Beste fietser’ en Michaël Schellekens (Intervest) ‘Snelste wandelaar’.”

Het belang van de competitie

Te midden van het feestgedruis herinnert initiatiefnemer Wouter Goris ons eraan dat ‘Het Fitste Bedrijf’ om meer draait dan de eindoverwinning: “Steeds vaker zien bedrijven medewerkers uitvallen met een burn-out of andere gevolgen van een onevenwicht tussen werk en privé. Met onze bedrijvencompetitie spelen we in op dat probleem. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. De wedstrijd geeft een belangrijke prikkel, hopelijk leeft het gezondheidsproject verder nadat de prijzen uitgedeeld zijn.”

Einde is een nieuw begin

Het grote slotevent betekent niet het einde van ‘Het Fitste Bedrijf’, geeft Wouter Goris nog mee: “Door het succes van de afgelopen drie edities staan we te popelen om er een vervolg aan te breien. Wie zich geïnspireerd voelt door de verhalen van dit jaar, kan zijn of haar collega’s al warm beginnen maken voor ‘Het Fitste Bedrijf’ van 2018-2019.” Wie zijn bedrijf inschrijft voor eind juli krijgt een gratis motivatiemoment om iedereen op de werkvloer te inspireren.”

Alle foto’s van de prijsuitreiking zijn te vinden op onze Facebook-pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.