Een overzicht van de voornaamste redenen die mensen gebruiken om niet te sporten of bewegen én hoe jij hen toch overtuigt!

  • Ik heb vandaag geen tijd

Tijd moet je maken. We vragen niet om 2 uur per dag te fitnessen. Een beetje extra beweging per dag of een half uurtje sporten elke andere dag, maakt op het einde van het jaar een enorm verschil. Per dag uitstel, kost het twee dagen om dit in te halen.

  • Ik ben te oud, te dik, te lelijk of ik heb niet de juiste kledij

Je bent nooit te oud of te lelijk om te starten met bewegen. En als je dik bent, is bewegen in combinatie met de juiste voeding juist de ideale manier om gewicht te verliezen. Je hoeft zelfs niet bij een fitnessclub aangesloten te zijn om te starten, één van onze trainers begon bijvoorbeeld met 3x per week 30 minuten te fietsen toen hij nog 130kg woog.

  • Het is te duur

Sporten hoeft niet duur te zijn: gaan wandelen of thuis oefeningen doen, kost helemaal niet. Met een beetje creativiteit vind je zeker een oplossing. Kijk ook zeker eens op de website van je gemeente: vaak bieden zij low-budget sportactiviteiten aan.

  • Ik ben te moe, heb geen zin of ontbreek de motivatie

Ieder begin is moeilijk, maar als je de eerste 6-12 weken doorbijt, voel je je veel fitter én krijg je nadien automatisch meer zin om door te doen. Een extra steun nodig? Zoek dan hulp bij een personal trainer.

  1. Ik durf niet tussen die fitte mensen staan of ik heb faalangst

Wie niet waagt, zal nooit winnen. Iedereen is ooit gestart, wees dus niet bang om fouten te maken én laat je niet intimideren door uitdagingen.

  1. Ik wil me geen pijn doen of wil niet afzien

Sporten doet geen pijn! Een wandeling met je hond, fietsen met je kinderen of een bootcampspel met je vrienden is enorm fijn zijn én zelfs goed om sociale isolatie tegen te gaan.

  1. Ik ken de prijzen of uren niet of weet niet wat ik nodig heb

Vragen kost niets en zeker in de tijden van het internet vind je online altijd snel de nodige info. Steek daarenboven wat extra research in het vinden van een expert die jou kan helpen bij het beter worden in sport.