Yoeri Severy (CEO Yappa)

“Life-life balance met ruimte voor werk”

 
Vanaf het moment dat hij een duidelijke bedrijfsmissie neerpende, zag Yoeri Severy (zaakvoerder van webbureau Yappa) zijn bedrijf helemaal openbloeien. Het bleek een sleutelmoment waarop zijn gedrevenheid een extra boost kreeg.

Yoeri Severy heeft zo zijn eigen strategie om mensen met eenzelfde passie rond zich te verzamelen. Voor elke aanwerving spreekt hij duidelijk uit wie Yappa is, en waar het bedrijf voor gaat. “Zo trekken we mensen aan die onze waarden delen. Iedereen die hier werkt, is doordrongen van het hogere doel van Yappa. Daarnaast is het mijn rol om mijn medewerkers in de best mogelijke omstandigheden te laten werken. Ik wil dat iedereen zich oprecht goed voelt. De term ‘work-life balance’ gaat vaak over de tongen. Zelf vind ik ‘life-life balance’ beter passen: je leeft, en werken is een belangrijk onderdeel van je leven.”

Geprogrammeerd lopen

Is er in die levensstijl genoeg tijd voor sport, tussen het programmeren en ontwerpen door? “Mijn conditie heeft al betere tijden gekend (glimlacht minzaam). Ons team gaat wel elke maandag samen lopen. Een sms’je daags voordien herinnert ons vriendelijk aan die afspraak. Zo’n positieve groepsdruk helpt me om in actie te schieten. Hoewel ik me opvallend fitter voel als ik een aantal weken meegelopen heb, durf ik toch nog eens een sessie overslaan. Voor degenen die het wel blijven volhouden, kan ik alleen maar respect opbrengen. Ik wil ook niemands gezonde plannen dwarsbomen met een ontoereikende infrastructuur. Een comfortabele douche op kantoor is dus een must.”

Weg met traditionele structuren

Niet alleen de infrastructuur past Yoeri aan op maat van de medewerkers. Ook de interne organisatie staat open voor discussie. “Ik ben op zoek naar een eigen structuur, ver weg van alle traditionele functies en hiërarchieën.

     “Work smart, play hard”

Het doel is om het beslissingsrecht te decentraliseren. En daar drijft het belang van een duidelijke bedrijfsvisie weer boven. Vooraleer ik alle verantwoordelijkheid in de handen van zelfsturende teams leg, wil ik iedereen op dezelfde lijn krijgen. Als je de bedrijfs- waarden niet op papier zet, zit er te veel speling op de besluitvorming.”

90 uren per week

Yoeri draagt bewust een aantal verantwoordelijkheden over aan zijn ‘Yappanezen’. “Wanneer je kennissen enkele maanden ziet thuisblijven met een burn-out, stemt dat tot nadenken. Waarom moet ik negentig

     “Kiezen voor eigen structuur, ver weg van traditionele functies en hiërarchie”

uren per week kloppen? Is dat nog wel productief? De laatste tijd durf ik vrij goed delegeren. Geleidelijk aan leer ik mijn grenzen kennen en ga ik minder vaak in het rood. Sinds ik vader werd, relativeer ik ook meer. Een kind doet je beseffen wat echt belangrijk is in het leven. “Op pensioen gaan, dat staat niet op de planning. “Op termijn kan het wel interessant worden om bijvoorbeeld een dag per week thuis te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat je op vier werkdagen evenveel kan bereiken als op vijf. Het is gewoon een kwestie van jezelf goed te organiseren en taken te delegeren. ‘Work smart, play hard’, om het sloganesk samen te vatten. De dag dat ik tegen mijn zin naar het kantoor trek, moet ik de laptop finaal dichtklappen. Maar dat zie ik niet meteen gebeuren. Ik zit nog boordevol energie om mooie dingen te verwezenlijken met Yappa.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.