Herman Nijns (CEO Randstad Group België)

“Een paard is de beste therapeut”

 
Herman Nijns (CEO van Rand- stad Group België) stelt vast dat mensen het de jongste jaren almaar moeilijker hebben om hun privéleven en loopbaan in evenwicht te krijgen. Zelf waakt hij met argusogen over die balans. “Ik wil tot mijn zeventigste aan de slag blijven.”

Om de vele werkuren te compenseren, zoekt Herman wekelijks tijd om aan zijn fysieke fitheid te werken. “De crosstrainer is een geweldige uitvinding. Sinds ik er eentje in huis haalde, laat ik de zetel na een lange werkdag makkelijker links liggen. Ik kijk nog altijd tv, maar dan wel terwijl ik me op mijn fitnesstoestel afbeul. Zo beweeg je al snel anderhalf uur.”
In het weekend kiest de CEO van Randstad Group resoluut voor de frisse buitenlucht. “Elke zondagochtend trek ik te paard de Hagelandse heuvels in. Tijdens die ritjes maak ik mijn hoofd helemaal leeg. Ze zeggen wel eens dat een paard de beste therapeut is, en dat klopt. Een paard laat zich alleen leiden als het jouw volle aandacht krijgt. Stress en andere afleidende gedachten zijn nefast.”

Energie door persoonlijke contacten

Hetzelfde geldt voor een organisatie. “Fysiek aanwezig zijn volstaat niet. Ook mentaal moet je present tekenen. Hoewel het in een organisatie met 2.200 medewerkers onbegonnen werk is om iedereen dagelijks te spreken, doe ik toch

     “Tv kijken doe ik vanop de crosstrainer. Zo beweeg ik al snel anderhalf uur”

mijn best om medewerkers individueel aandacht te schenken. De energie die vrijkomt tijdens persoonlijke contacten blijft een belangrijke motivator binnen mijn job.” Door hun talenten ten volle te benutten, krijgen de Randstad medewerkers een extra energieboost. “In een ideale wereld sluit ieders functie aan bij zijn talenten én is er ruimte om te groeien. Onze werknemers ontplooien zich in samenwerking met hun collega’s en manager, binnen een uitgekiend ‘learning en development programma’. We stimuleren onze mensen van bij de start van hun carrière om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Niet iedereen hoeft daarbij een ‘hogere’ positie te ambiëren. Je kan evengoed groeien in een andere functie op hetzelfde niveau.” Gedurende die evolutie ervaar je als werknemer dat je meebouwt aan de organisatie en de maatschappij. “Randstad Group speelt een voorname sociale rol. Al onze medewerkers geven dagelijks betekenis aan het leven van 40.000 werkzoekenden en 20.000 mensen die zich binnen hun loopbaan willen heroriënteren. Die wezenlijke bijdrage aan de maatschappij maakt ons oprecht gelukkig. Het doet deugd als je deel uitmaakt van zo’n organisatie.”

Autonomie leidt tot passie

Zijn gelukkige werknemers ook gezonde werknemers, en vice versa? Het antwoord luidt volmondig ‘ja’: “Via ons online platform iChange helpen we onze mensen gezond te leven. Ze stellen dat heel erg op prijs. Je fysieke gezondheid hangt af van gezonde voeding en beweging. Om iedereen mentaal scherp te houden, krijgen onze managers opleidingen om de symptomen van burn-out heel vroeg op te vangen en daarmee om te gaan. De leidinggevenden kijken er verder ook op toe dat elke medewerker voldoende autonomie krijgt. Wanneer je je werk (deels) zelf kan organiseren, doe je dat met meer passie en gedrevenheid. Daaruit groeit een sterke bedrijfscultuur, die de kwaliteit van onze dienstverlening alleen maar ten goede komt.”

     “Autonomie en groeimarge binnen je job leiden tot passie op de werkvloer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.