Eric Lauwers (Business Unit Manager Benelux AB Inbev)

Een loopbaan is geen sprint, maar een marathon

 
Eric Lauwers (CEO van AB InBev) bouwt zijn succesvolle carrière op vier pijlers. Voldoende beweging, uitgebalanceerde voeding, een warme thuishaven en een strakke planning vormen de zijden van zijn magisch vierkant.

Sport als eerste pijler dus. En dat is niet toevallig. De CEO van AB InBev ziet beweging als een echte uitlaatklep: “Ik heb altijd op bescheiden niveau gevoetbald, maar moest die hobby opgeven wegens knieperikelen. Gelukkig vond ik soelaas in de koersfiets. Dit jaar legde ik een goede 4.000 kilometer af. Vanaf volgend jaar gaat de lat wat hoger: met 10.000 kilometer per jaar in de benen kan ik me meten met de betere wielertoeristen. De lichamelijke inspanning is goed te verteren, want als manager putten de werkuren je eerder mentaal dan fysiek uit.”

Al 25 jaar zonder koffie
Gezonde voeding is een tweede pijler. Bierbaas Eric drinkt al 25 jaar geen koffie meer: “Toen cafeïne maagklachten veroorzaakte, ben ik overgeschakeld op thee. Uiteraard geniet ik af en toe van een lekker glas bier, maar altijd met mate. Sigaretten hebben me gelukkig nooit aangesproken.” Eric Lauwers ziet

     “Op de fiets laat ik alle bezorgdheden en stress achter me”

een stabiel privé-leven als derde voorwaarde voor een succesvolle loopbaan. “Ik kan thuiskomen in een warm nest, bij mijn vrouw en twee kinderen. In mijn thuishaven kom ik terecht in een oase van rust, het perfecte tegengewicht na een drukke dag op het werk.”

“Be where you are”
De vierde en laatste pijler? Planning en discipline: “Wanneer je een loopbaan uitbouwt, moet je geregeld keuzes maken. Je kan niet alles hebben. Daarom vergelijk ik een carrière met topsport. Een topsporter leeft in functie van zijn sport. Om zich volledig op zijn doel te focussen, moet hij afleidende bezigheden laten vallen.”

Disciplinair leeft Eric volgens zijn eigen ‘be where you are’-principe. Alle taken en activiteiten één voor één en met volle concentratie aanpakken, met andere woorden: “Als ik met mijn gezin aan tafel zit, luister ik naar elk woord dat ze zeggen. Al durven mijn gedachten al eens afdwalen naar mijn werk, toegegeven. Op de fiets heb ik daar een pak minder moeite mee. Vanaf kilometer 50 liggen alle stress en besognes achter me.”

Volwassen gezondheidsbeleid
De vier pijlers helpen Eric Lauwers om zijn loopbaan in de hand te houden. Binnen AB Inbev voegt hij als manager de daad bij het woord, door een uitgebreid gezondheidsbeleid uit te tekenen: “Een goede gezondheid ligt aan de basis van sterke professionele prestaties. Een gezonde medewerker kan de energie opbrengen om er met passie en drive in te vliegen. We hebben het geluk dat er los van AB InBev, met het Fonds Verhelst, een uitgebreid gezondheidsbeleid aan onze medewerkers aangeboden wordt. Dat beleid bestaat uit vier pijlers. Met ‘Energy @ ABI’ bieden we onze medewerkers individuele begeleiding op vlak van sport en voeding. Voor psychologische begeleiding is er het ‘employee assistance program’. Dat staat trouwens open voor het hele gezin. Sommige mensen lopen gebogen onder zware medische kosten. Om die zorgen wat te verlichten, springen we financieel bij. Ook de studiekosten van de kinderen van een groot aantal medewerkers betalen we voor een stuk terug. Ik ben erg trots dat we onze mensen op deze manier kunnen ondersteunen.”

     “Ik tracht te leven volgens het ‘be where you are’- principe: activiteiten één-voor-één, geconcentreerd aanpakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.