15 jaar Ready2Improve (R2I), 15 jaar positieve energie voor bedrijven en hun werknemers!

PeopleWare is Het Fitste Bedrijf van Vlaanderen!

Op vrijdag 23 september werd er feest gevierd in het Officenter in Sint-Truiden! Wie werd dit jaar het FITSTE BEDRIJF van Vlaanderen? Maar er waren nog meer redenen voor een groot feest: 15 jaar Ready2Improve en 41 jaar Wouter Goris, CEO van R2I.  

15 jaar geleden startte Wouter Goris met Ready2Improve, “the single point of contact for corporate wellbeing”. R2I is uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de welzijns- en gezondheidsmarkt in samenwerking met partners zoals Sleep Compass, Digital Detox en Officenter. Onderwerpen als beweging, voeding, mentaal welzijn, slaap, rookstop en digital detox zijn voor hen niet onbekend. 

Energy Experience Day B-Day edition

Tijdens het event konden de gasten genieten van een rondleiding in de Energy Experience Village. Een (doe)beurs/ tentoonstelling met allerlei nieuwigheden rond welzijn en gezondheid op de werkvloer. Zo kon je bijvoorbeeld een lichaamsscan laten doen, een fitheidsmeting laten afnemen, lekker relaxen op een andullatiematras of ademhalingsoefeningen uitvoeren aan de hand van een VR-game. Alle partners kan je terugvinden onderaan. 

Vervolgens was er de langverwachte uitreiking van de winnaars van Het Fitste Bedrijf van Vlaanderen. Ten slotte lieten we het Officenter nog even op zijn grondvesten daveren met een heuse afterparty. 

HOE WERKT HET FITSTE BEDRIJF:

Aan de hand van fitheidsmetingen en de vooruitgang die deelnemers maken tussen de eerste en de tweede fitheidsmeting wordt bepaald wie de winnaars zijn. Tijdens zo een fitheidsmeting brengt Ready2Improve verschillende factoren in kaart: iedere werknemer krijgt zicht op zijn of haar algemene conditie, sportconditie, vetpercentage en nog veel meer. Het bedrijf ontvangt een bedrijfsrapport waarin de gemiddelde (anonieme) resultaten voor het bedrijf worden getoond. Men focust niet enkel op de fysieke gezondheid, want tijdens de evolutie die het bedrijf doormaakt wordt er ook gekeken naar de vitaliteit, (vermindering van) depressieve gevoelens en het algemeen welzijn van de medewerkers.

Fit-fitter-fitst!

De winnaar van de editie 2022 boekte de grootste vooruitgang in de categorie van bedrijven met meer dan 15 medewerkers en mag zich een jaar lang Het Fitste Bedrijf van 2022 noemen. 

Naast de winnaar voor Vlaanderen “groot” (>15 werknemers) en “klein” (<15 werknemers), benoemde Ready2Improve ook “Het Fitste Notariaat” vanwege het grote aantal notarissen dat deelnam. Ten slotte zal ook de Fitste CEO gevierd worden. 

In totaal deden er 15 bedrijven mee aan de beweeg challenge, goed voor 280 medewerkers. Op het vlak van sportconditie boekte men een winst van maar liefst 22,2%. Op vlak van de algemene conditie was dit 9,9%. Het gewicht zakte met 258,2 kg

Niet alleen de fysieke gezondheid ging er op vooruit, er werd ook gekeken naar de mentale gezondheid. Zo verminderden de depressieve gevoelens met 20%, steeg de vitaliteit met 7,2% en schoot de algemene welzijnsscore met 12,7% de hoogte in.

Wouter Goris is ontzettend tevreden met deze cijfers. 

Het is altijd mijn ambitie geweest om mensen te inspireren om duurzaam gezond te leven en zo zichzelf en de wereld een stukje gezonder te maken. Dat is in die 15 jaar nog steeds zo! Zien dat mensen positieve energie halen en gezonder leven met behulp van onze coaches is mijn grootste voldoening.

 

Het Fitste Bedrijf “groot”: Peopleware

Het Fitste Bedrijf “klein”: Groeimakers

Het Fitste Notariaat: Notaris Goossens & Verwerft

Fitste CEO: Jelle Wierdsma (Groeimakers)

 

Wil jij deelnemen aan het Fitste Bedrijf of heb je vragen of andere diensten en services van Ready2Improve? Surf dan naar www.ready2improve.be en ontdek ons volledige aanbod! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.