Christa Jouck (Algemeen Directeur Officenter)

Kantoor als tweede thuis bij Officenter

 
Hoewel Christa Jouck zichzelf niet sportief noemt, stelt ze zich wel geregeld sportieve doelen. Finishen op de 15 kilometer Dwars door Hasselt bijvoorbeeld, of de Mont Ventoux met de fiets overwinnen. In de verschillende vestigingen van Officenter streeft Christa een ander doel na: de ideale werkomgeving creëren.

We brengen met zijn allen veel tijd door op kantoor. Dat zal in de toekomst niet anders zijn, nu langer werken de boodschap is. Door het leven op kantoor aangenaam te maken, wordt werken een plezier. In haar business centers streeft Christa naar die ideale werkomgeving. “We bieden bedrijven die zich hier vestigen flankerende diensten aan, zoals douches en een strijkdienst. Bovendien zijn onze fietsen vrij te gebruiken, zodat je tussen het werken door gauw boodschappen kan doen.” Verder ziet Christa meerwaarde in gemeenschappelijke ruimtes. “In de kantoren van de toekomst werken we samen in open ruimtes. In zo’n community stelt iedereen zich flexibel op. Voor een stuk noodgedwongen, want je hebt geen eigen bureau meer. Op die manier ontstaat er een energieke sfeer.”

     “Op de tijd dat ik vroeger iets opwarmde, maak ik het nu vers klaar”

Zen dankzij massagestoelen
“Een aangename werkomgeving is ook een gezonde omgeving. Aan de balie liggen niet alleen gratis appels, we stimuleren ook iedereen om de trap te nemen en we hebben het rechtstaand werken ingevoerd in de coworking. Dat verhoogt je focus, vermindert rugpijn en je verbruikt meer calorieën. Veel bedrijven investeren in dure maar onhandige systemen voor klimaatregeling. Bij ons kan je tenminste nog een raam open zetten, en iedereen regelt zijn airco individueel. We leggen ook overal anti-allergene tapijttegels.” De Flex Relax is Christa’s paradepaardje. “In elk Officenter voorzien we een zenruimte met massagestoelen voor een powernap of om gewoon even uit de drukte te stappen.”

     “Gemeenschappelijke ruimte schept energieke sfeer”

Scampi zonder roomsausje
Christa staat vaker boven haar potten en pannen dan vroeger. “Ik respecteer de basisprincipes van gezonde voeding, dankzij de kookboeken van Pascale Naessens. Op de tijd dat ik vroeger iets opwarmde, maak ik het nu vers klaar. Lekker eten op restaurant blijft een hobby, maar dat is geen excuus om te zondigen. Met slimme keuzes kom je al een heel eind. Ik vraag bijvoorbeeld gegrilde scampi en laat de gebruikelijke roomsaus achterwege. Wijn drink ik om te genieten, water om eten door te spoelen.” Sport behoort (nog) niet tot de vaste routine. “Sommige sportieve evenementen motiveren me om een tijdlang te trainen. Vooral als ik met mijn deelname een goed doel kan steunen. En als ik langer dan een uur tv kijk, verplicht ik mezelf om terwijl op de hometrainer te fietsen.”

De waarde van nieuwe input
Als ambitieuze bedrijfsleider denkt Christa na over de uitbreiding van haar bedrijf. Mentale frisheid is daarbij van belang. “Als we willen groeien, is er een andere structuur nodig. Voor ik daarover beslis, praat ik met heel wat mensen. Verder volg ik minstens twee cursussen per jaar. Dat is zoals met een spons: als je er geen water mee opzuigt, komt er ook niks uit als je erin knijpt. Geen input, geen output, zo leerde Carl Van de Velde me.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.