Patricia Robinne (Zaakvoerder Idearté en mede-oprichter Influarté en Dotarté)

Kinderen zijn grootste motivatie om gezond te leven

 
Met een gezonde levensstijl help je niet alleen jezelf, maar ook je carrière vooruit. Iemand die zich fris en energiek voelt, presteert beter op de werkvloer. Dat ondervindt de zaakvoerder van communicatiebureau Idearté, Patricia Robinne, aan den lijve.

“Sinds enkele jaren sport ik tweemaal per week, zonder uitzondering”, zo opent Patricia enthousiast. “In het weekend loop ik de Haspengouwse velden in, tijdens de week sport ik binnenshuis op de crosstrainer. Rond zeven uur ’s ochtends begin ik eraan. Zo doe ik genoeg energie op voor de drukte die volgt. De ultieme ambitie is om nog een extra dag sport in te plannen, maar dat lukt voorlopig niet.”

Burn-out is geen fabeltje

Bij een sportieve levensstijl past gezonde voeding. ‘s Middags zweert Patricia brood af, het avondeten houdt ze graag koolhydraten-vrij. Die inspanningen levert de creatieve communicatiedame niet voor niets. “Mijn kinderen zijn mijn grootste bron van motivatie. Door gezonder te leven, zal ik er langer voor hen kunnen zijn.” Op werkvlak helpt haar nieuwe levensstijl Patricia om beter te presteren en de dagelijkse stress onder controle te houden: “De burn-out is geen fabeltje. Ik wil mij er zo goed mogelijk tegen wapenen. Tien jaar geleden kreeg ik een eerste waarschuwing, tijdens een aanval van hyperventilatie. Dankzij de begeleiding van mijn kinesitherapeut bleef alles gelukkig binnen de perken. Sindsdien start ik elke dag met een reeks ontspanningsoefeningen. Sport deed echt een nieuwe, mooie wereld voor me opengaan.”

     “Veel staat of valt met communicatie en respect”

“Elke dag onderdompelen in mijn passie”
Niet alleen die beweging geeft trouwens energie, vertrouwt Patricia ons toe. “Ik hou bijzonder veel van kunst en vakliteratuur. Daarin vind ik tegelijkertijd ontspanning, inspiratie en energie. Op vakantie zoek ik steevast de plaatselijke kunsttentoonstellingen op. Ik mag me elke dag opnieuw onderdompelen in mijn passie. Visueel verrassen, strategisch ‘out of the box’ denken, … het komt allemaal terug. De adrenaline die je uit creativiteit en tevreden klanten put, blijft enorm, ook na meer dan twintig jaar.”

Elke dag is een nieuw begin

“Sport deed een nieuwe, mooie wereld voor me opengaan”

Patricia deelt haar enthousiasme met jonge medewerkers en dito collega-ondernemers. De voorbije jaren stond ze mee aan de wieg van zusterbedrijven Influarté en Dotarté. “Zo ging een droom in vervulling. Ik kan mijn ervaring delen met mijn vennoten en sta als partner aan hun zijde, in goede en kwade tijden.” En hoe hou je je medewerkers gelukkig in de jachtige communicatiesector?

Relativeren is het ordewoord: “Je werkt met korte deadlines, die een zekere dosis stress met zich meebrengen. Maar wie oplossingsgericht denkt, krijgt alles uiteindelijk wel voor mekaar. Veel staat of valt met communicatie en respect. Naar elkaar toe, maar ook ten opzichte van klanten en opdrachtgevers. Als de stress toch toeslaat, probeer ik zo snel mogelijk rust te brengen door samen prioriteiten te bepalen. Bovendien vorm ik zelf een klankbord voor mijn medewerkers. Ik voel heel goed aan wat er in mensen omgaat en sta altijd open voor een goed gesprek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.